Senfoni’nin kelime kökeni (yunanca) sesteşlik, ses uyumundan gelmektedir ve genellikle orkestralar için bestelenmiş uzun müzik yapıtlarıdır. Réka Bucsi imzalı Senfoni No. 42 ise, ismine tezat, uyumdan değil uyumsuzluktan beslenen etkileyici bir kısa film. Oscar uzun listesine de kalmış film, insan ile doğa arasındaki mantıksız bağlantılarda 47 gözlem sunarak alışılmadık bir anlatı uyguluyor. Küçük olaylar ve tutarsızlıkları birleştiren ve izleyiciyi çoğu kez varoluşçu bir sorgulamaya iten Senfoni No. 42, saçma olduğu anlar ile derin hissiyatı özelden genele uzanan bir bağ ile harmanlıyor.
47 kısa sahnede Bucsi belirli bir akışta temalara yer veriyor ancak bağıntıları oldukça öznel ve silik bırakıyor. Her şey ya da hiçbir şey hakkındaki film trajediden komediye uzanan, içeriğinde bolca kaygı barındıran vinyetlerden oluşuyor. İşin önemli tarafı ise, Réka Bucsi’nin, birçoğu birkaç saniyeden fazla sürmeyen ve organik bağı olmayan bağımsız 47 ayrı vinyeti alıp, bunları eğlenceli ve tutarlı bir film haline getirmesi. Yabancılaşma riskine karşın, dünyasını girildiğinde kendinizi filmi birkaç kez izlerken bulabilirsiniz.
İşletme ve Finans lisans mezunu, Sosyoloji öğrencisi. Kendi blogu ve DVD+ dergisi forumundan sonra sinema yazılarını yayınlamaya Sinemaximum sitesi ile başladı. Daha sonra yaklaşık 2 yıl Türkiye’nin ilk online sinema dergisi Sinemalife’da Düş Perdesi ve Ev Sineması bölümlerini yürüttü. Kanal D Home Video DVD dergisinde yazdı. Temmuz 2013’de Cineritüel ekibine katıldı. Philip Morris Ezd kanalında Planlama ve Analiz bölümünde çalışmaktadır.