4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin İlk Günü Hareketli Geçti

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin İlk Günü Hareketli Geçti

Share Button

Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde sinema âşıklarını ilgilendiren, İstanbullu sinemaseverlerin takip edeceği 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, geçtiğimiz gün başladı.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından 10–18 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali, Uluslararası Uzun ve Kısa Metraj Film Yarışmaları ve dopdolu bir etkinlik programıyla sinemaseverlerle buluşmaya başladı. Atlas, Beyoğlu, Feriye Sinemaları; Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’ndeki yarışma ve özel film seçkileriyle buluşan sinemaseverler, ayrıca geçtiğimiz gün gerçekleşmeye başlayan özel etkinliklerle de sinemaya doyacak.

Atölye Çalışmalarının İlk Gününde Ömer Faruk Sorak Ve Mustafa Preşeva Yer Aldı…

Festivalin ilk gün etkinliklerinin konukları, Atölyeler çalışmalarıyla birbirinden önemli filmlere ve dizilere usta yönetmenliği ile imzasını atan Ömer Faruk Sorak ve festivallerde ‘En İyi Kurgu’ ödüllerinin sahibi, üniversitelerin Sinema bölümlerinde Kurgu ve Ses Tasarımı dersleri veren Mustafa Preşeva oldu.

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında, The Marmara Pera Otelinde gerçekleşen Ömer Faruk Sorak’ın ‘Oyuncu Yönetimi”, ardından Mustafa Preşeva’nın da “Uzun Metrajları Kurgularken’ başlıklı atölye çalışmalarına deneyimli oyuncular, genç sinemacılar ve öğrenciler katıldı. Deneyimlerini, bu atölye çalışmalarına katılan genç sinema öğrencileri ve sektörün önemli sinema ve dizi oyuncularıyla paylaşan bu iki usta isimle festivalin ilk günü, kalabalık ve hareketli geçti.

9 Kasım akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen görkemli açılışın ardından, 8 gün boyunca sinema ile ilgilenen tüm profesyonelleri bir araya getirecek dolu dolu bir programın gerçekleşeceği festivalde, birbirinden cazip etkinlikler ile İstanbullu sinemaseverler, birbirinden özel filmlere doyacak.

Öğrenciler Ücretsiz, Yetişkinler 5 TL Karşılığında Film İzlemeye Doyacak!

Ulusal ve Uluslararası yarışmalar kapsamında izlenecek filmler ile izleyenleri Atlas, Beyoğlu, Tarık Zafer Tunaya ve Ortaköy Feriye sinemalarında buluşturacak. 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nde yer alan filmleri yetişkin seyirciler 5 TL karşılığında, öğrenciler ise ücretsiz izleyebilecekler.

Festivalin Özel Seçkin Konuğu Olarak Türkiye’ye Gelecek Robert Mckee’ye Rekor Katılım Başvurusu…

Dünyaca ünlü ödüllü senaristlerin ‘başucu’ kitabı olarak adlandırılan ve yayınevlerinde baskıları tükenen, satış rekorları kıran ‘Story’ isimli kitabın yazarı, hocaların hocası Robert McKee Uluslararası Boğaziçi Film Festivali kapsamında 3 günlük Tür Semineri / GENRE Seminar vermek üzere 14 Kasım’da Türkiye’de olacak. McKee’nin 16–17 ve 18 Kasım’da Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceği “TV Dizisi”, “Korku/Gerilim” ve “Komedi” türlerinde vereceği seminerlere katılım başvurusu beklenenin üzerinde!

Festivalin Açılış Filmi ; “”Huston, Bir Sorunumuz Var” Büyük Beğeni Topladı. 

Etkinlik detaylarının “www.bogazicifilmfestivali.com” internet sitesinden görülebileceği festival etkinliğinin açılış gecesi kapsamında “Huston, Bir Sorunumuz Var” filminin Türkiye prömiyeri Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Açılış filmi davetliler tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Festivalin Bu Yılki Yarışma Filmleri Ve Jürisine Gelince

Bu yıl 10–18 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek festival kapsamında, ulusal kısa ve uzun metraj film yarışmaları düzenlenecek. Festivalde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “Ulusal Uzun Metraj Yarışması”na 68, ulusal kısa belgesel ve kurmaca yarışmalarına 347 film başvurdu.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışmasında Reha Erdem’in “Koca Dünya”, Derviş Zaim’in “Rüya”, Mehmet Can Mertoğlu’nun “Albüm”, Ümit Köreken’in “Mavi Bisiklet”, Kıvanç Sezer’in “Babamın Kanatları”, M.Tayfur Aydın’ın “Siyah Karga”, Bedir Afşin’in “Son Kuşlar” ve Gözde Kural’ın “Toz” filmi yarışacak.

Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında ise; Polonyalı belgeselci yazar yönetmen Marta Minorowicz’in “Zud”, genç yönetmen Emma Rozanski’nin “Papagajka”, Kazakistanlı yönetmen Yerlan Nurmukhambetov’un “Walnut Tree”, İran kökenli Hollandalı yazar ve yapımcı Kaweh Modiri’nin “Bodkin Ras”, Macar yönetmen, senarist ve aktör Szabolcs Hajdu’nun “It’s Not The Time Of My Life”, Ronny Trocker’ın “The Eremites” ve yönetmen-senarist Ivan Marinovic’in “The Black Pin” filmleri yarışacak.

Festivalin uzun metraj jürisinde Maryna Er Gorbach, Ümit Ünal, George Ovashvili, Györg Baron, Songül Öden, kısa kurmaca jürisinde Nisan Dağ, Mernoush Esmaelpour,  Matija Pisacic, Ekin Türkmen, Pierre Louis Garnon, belgesel jürisinde Abdülhamit Avşar, Paul Cowan, Amer Shomali, Josef Erçevik ve Elif Eda Tartar Karagöz, İma jürisinde ise Gökdemir İhsan, Ege Ellidokuzoğlu, Yücel Erzen yer alıyor.

Festival, Birbirinden Önemli Konukları Bir Araya Getirecek…

Düzenlenecek etkinliklerde birbirinden ünlü, uzman isimleri bir araya getirecek festivalin bu seneki seçkin konukları ve konuları:

PANELLER:

(THE MARMARA PERA)
SENARYONUZU NEDEN KABUL ETMEDİK
13 Kasım Pazar 13.00 – 15.00
Bülent Turgut (Moderatör)
Halid Şimşek
Timur Savcı
Zümrüt Arol Bekçe
Mehmet Demirhan
Özgür Şeyben

DARBELER VE TÜRK SİNEMASI
14 KASIM Pazartesi 12.00 – 14.00
İhsan Kabil (Moderatör)
İsmail Güneş
Meltem İşler
Veli Boztepe

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA BELGESEL SİNEMA ALGISI
16 Kasım Çarşamba 13.00 -15.00
Paul Cowan
Josef Erçevik Amado
Abdülhamit Avşar
Amer Shomali
Elif Eda Tartar Karagöz

TÜRKİYE’DE VE DÜNYADA KISA FİLM ALGISI
16 Kasım Çarşamba 16.00 – 18.00
Ekin Türkmen
Matija Pisacic
Mernoush Esmaelpour
Nisan Dağ
Pierre – Louis Garnon

TÜR SEMİNERİ   (Haliç Kongre Merkezi)
Robert McKee
16 Kasım  Çarşamba 09.00–19.00 /Tv Dizisi
17 Kasım  Perşembe 09.00 -17.00 / Aksiyon-Gerilim
18 Kasım  Cuma 09.00–17.00 / Komedi

SÖYLEŞİLER: 

(THE MARMARA PERA)
TRT VE SİNEMA VİZYONU
11 Kasım Cuma 15.00–18.00
İbrahim Eren
Trt Genel Müdür Yrd.

TÜRK MİZAHININ SİNEMAYA YANSIMASI
13 Kasım Pazar  16.00 – 18.00
Cüneyt İnay

BU ROL SENİN
14 Kasım Pazartesi 17.00–19.00
Harika Uygur

BİR USTANIN GÖZÜNDEN OYUNCULUK
15 Kasım Salı 16.00–18.00
Selçuk Yöntem

AMERİKAN FİLM ENDÜSTRİSİNDE 3D TASARIM VE BU ALANDA SANATÇI İLE OPERATÖR ARASINDAKİ FARKLAR
17 Kasım Perşembe 17.00–19.00
Onur Can Çaylı

ATÖLYELER:

(THE MARMARA PERA)
OYUNCU YÖNETİMİ
10 Kasım Perşembe 13.00–15.00
Ömer Faruk Sorak

UZUN METRAJLARI KURGULARKEN
10 Kasım Perşembe 16.00–18.00
Mustafa Preşeva

“SESSİZ” OYUNCULUK ATÖLYESİ
11 Kasım Cuma 12.00–15.00
Sumru Yavrucuk

SENARYO ATÖLYESİ
12 Kasım Cumartesi 13.00–18.00
Deniz Akçay

OBJEKTİFLERİN DRAMAYA ETKİSİ
14 Kasım Pazartesi 14.30–16.30
Soykut Turan

FİLMİ MASADA BİTİRMEK
15 Kasım Salı 13.00–15.00
Oğuz Peri

BELGESELDE ÖYKÜ KURMAK NE, NASIL, NİÇİN?
17 Kasım Perşembe 11.00–16.00
Kerime Senyücel

YAPIM DESTEK PLATFORMU (The Marmara Pera)
PROJE SUNUM ATÖLYESİ
11–12–13 Kasım Cuma-Cumartesi-Pazar
Hayet Benkara

, , , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir